Sälsommar i original

januari 31st, 2014  |  Published in blogg

Sälsommar_Original_26-27 webNu har jag målat färdigt alla uppslag till nästa bok om Tiger och gänget. En milstolpe. Den ska heta Sälsommar. Det är alltid en urladdning och något av en spurt inför lämningen av alla uppslagen i original. Jag packar dem omsorgsfullt och knallar iväg med dem till förlaget och träffar redaktören. Lite högtidligt. Tjugosju uppslag plus lite uppdateringar av persongalleriet och detaljer till tapeterna. Nu åker uppslagen iväg till repro vilket brukar ta några veckor. Sedan hör redaktören av sig och jag åker in och kollar att färgerna stämmer med originalen. Och efter det sätter layoutaren igång och lägger in texten i bilduppslagen. Och så håller det på att bli en till liten bok. Det blir några omgångar korrekturläsning där alla inblandade granskar uppslagen. Lagom till sommaren ska boken vara klar.

Leave a Response

Skriv bara din mejladress och klicka på PRENUMERERA Tack! / Karin

SÖK


BOK

Böckerna om Tiger Andersson som Karin Åström Bengtsson har illustrerat.

Böckerna om Tiger Andersson som jag illustrerat.
Lin Hallberg har skrivit.

DJUR

Djur illustrerade av Karin Åström Bengtsson, KÅBRA Text & Bild.

En tax är bra på att samarbeta!
Kolla in fler djur.

FOLK

Karin Åström Bengtssons illustrerade tolkningar av folk.

Telefonsvarare pratar för mycket!
Vilka situationer vi folk hamnar i...