Om Kåbra

Karin Åstrom BengtssonJag heter Karin Åström Bengtsson och är illustratör och konstnär. Kåbra Text & Bild har jag drivit sedan 1997. Från början var jag frilansande journalist men skolade om mig till illustratör och konstnär.

För sju år sedan startade jag och författaren Lin Hallberg en helt ny barnboksserie som ges ut av BonnierCarlsen. Tiger Anderssons Djurskola heter den. Lin har skrivit och jag illustrerat. Sommaren 2018 kom den sjunde delen Cirkusponnyn. De tidigare böckerna är Djuren flyttar in, Det piper i påsen, Sälsommar, Hemliga Hanson, Sockan börjar i valpskola och Kaninklubben. Det är häftigt att jobba fram en helt ny värld av miljöer och karaktärer.

Och nu har vi gjort en ny bok tillsammans, Lin och jag.
Hösten 2019 ges Isabell, min bästa vän ut på Lilla Piratförlaget!

Både som illustratör och konstnär är rörelse och ljus viktigt för mig. Och jag vill jobba med klassiska tekniker som akvarell och gouache på papper. På senare tid har jag blivit nyfiken på Photoshop och möjligheterna att bearbeta sina handgjorda bilder digitalt.

Som konstnär har jag fastnat för skulptur som jag tycker är magiskt. Under läsåret 2015-16 gick jag en bronskurs på Bergmans konstgjuteri. Det gav mersmak. Det är roligt att kombinera helt egna projekt med samarbeten och det är så jag vill jobba även i fortsättningen. Ateljén har jag i huset där jag bor med min familj som ligger i Stuvsta, Huddinge, söder om Stockholm. Min närmaste medarbetare är Eila som är familjens helt underbara Golden retriever. Hon ser till att jag tar pauser och kommer ut på promenader. Hon peppar när jag kör fast och är en allmänt fantastisk personlighet.

Är du intresserad av ett samarbete – mejla mig gärna på karin@astrombengtsson.com
Om du är nyfiken på min konst är du välkommen att titta in på: www.astrombengtsson.com
På Instagram kan du följa det senaste på www.instagram.com/karin_a_bsson
Jag har F-skattesedel och är medlem i Svenska tecknare och Illustratörcentrum
Här kan du läsa mitt CV.


BOK

Böckerna om Tiger Andersson som Karin Åström Bengtsson har illustrerat.

Böckerna om Tiger Andersson som jag illustrerat.
Lin Hallberg har skrivit.

DJUR

Djur illustrerade av Karin Åström Bengtsson, KÅBRA Text & Bild.

En tax är bra på att samarbeta!
Kolla in fler djur.

FOLK

Karin Åström Bengtssons illustrerade tolkningar av folk.

Telefonsvarare pratar för mycket!
Vilka situationer vi folk hamnar i...